Sunday, August 7, 2016

DROPSHOP BY MZA --> bisnes online plakkkk!!!

As salam...

Hari ni tak nak cter pasal family..cuma nak promote Page terbaru saya kat Facebook..


Kisah disebalik page ni sebenarnya time bulan puasa tu..bosan teramat sangat kat opis. Kena plak kaunter petang dengan tiada seorang pun makhluk bernama manusia kecuali aku sorang je..Mata dah separuh tertutup, separuh lagi terbuka..tetiba muncul la idea nak buat dropship. Tapi dropship yg aku nak bt taknak tertumpu pada satu barang je..
Nak buat pelbagai..biasalah...sifat tamak tu sentiasa ada dalam diri aku...hahaha...

Pastu terus spontan je. klik sana..klik sini..siap satu page...Dah siap mula termenung...Aku nak jual apa?Pastu gigih pulak cari supplier yang ada buat dropship...Dalam hati aku dah niat...untung pertama yang aku dapat hasil jualan ni..aku nak sedekah. Dan alhamdullilah, niat yang baik sentiasa diberkati olehNYA..

Aku dah tunaikan impian aku...benar kata orang..rezeki tidak pernah silap alamat...Abang pos laju je yang selalu confuse nak hantar barang tak jumpa pejabat aku...

Dari saja suka2..skunk aku betul2 dah serius dalam bidang ni..sebab seronok tau bila dapat deal satu barang walaupun untung sikit.

Ok...Dropshop By Mza ni jual macam2 uols..
Contoh dia :








Tu dia...merecik kaler dia sampai biru ngan anak mata...
Baju batik original 100 lukis tangan dari kelantan. Kalau tau harga dia, memang korang tak akan percaya..Sapa nak beli boleh whatsapp 0123544858. Alhamdullilah, tak putus2 orang order sebab diaorang kata corak, material & servis dari Dropshop By MZA terbaik...
Diaorang yang kata tau...aku tak kata apa2..hahaha..

Bukan baju batik je..




Kain Saree pun ada..yang ni kalau beli memang jimat. Sebab dapat 6 meter. Boleh buat mcm2 fesyen..Kalau yang jenis suka sedondon..boleh buat untuk anak sekali...

Ada macam2 lagi la...
Ada juga customer yang cari produk yang aku tak sempat masukkan dalam page..InsyaAllah...ada je dekat Dropshop ni..
Aku kalau boleh nak buat page ni tempat membeli barangan setempat..
Ingat UTC je boleh maju..kalau rajin usaha..semua orang boleh maju kan..

 Sape minat barangan IOPE...bukan yang ni je ada jual...yang lain2 jenama IOPE pun ada...dan akulah salah sorang pengguna IOPE..memang tak rugi beli korang...kulit muka jadi glowing...jerawat pun habis tertutup..


 Aku juga agent JSD...korang sebut je nak jamu yang mana...InsyaAllah ada..nak tanya apapun boleh..ramai yang malu nak citer masalah dalaman kan...Takpe...aku faham...tapi sape yang dah beli JSD dengan aku..diaorang tau aku camna...Aku jual barang bukan nak dapat untung je..tp niat nak tolong orang...


Produk yang ni memang tak payah nak cter lagi la..dah berapa ramai yang makan dan sangat2 berpuashati..harga dia memang korang takkan dapat macam yang dalam fb tu..aku dapat beli dari agent murah...so, aku jual murah2...ada yang whatsapp nak beli tp minta kurang..takpe kak...kalau saya rasa boleh bagi...saya bagi..senyum akak tu aku hantar barang kat dia dengan harga macam yang dia minta...

Dia cter..dah makan perlashine botol yang ke - 5, selama ni beli ngan hamba Allah ni RM160 siap pos..seposen tak boleh kurang...pasni dia kata nak jd pelanggan tetap aku sebab banyak aku bagi kurang kat dia..siap pos plak tu...Terima kasih kak...Alhamdullilah rezeki anak2 saya..


Aku juga nak perkenalkan munafie...Budak opis aku panggil munafik...apa ke giler korang ni...aku jual juga..dan aku pakai juga..hahaha...best uols...terasa pinggang cutting kerengga..


So...sape2 yang nak tengok, segala baju..handbeg, jam tangan, tudung, produk kesihatan, produk kecantikan..atau nak request barang2 yang uols pakai tapi susah nak cari...boleh add fb saya AllesyaAiris Khusairi atau Page DROPSHOP BY MZA difacebook..

Kalau mesej tak terbalas tu, whatsapp je 0123544858..sebab kadang2 mesej tu dia jalan jauh sikit..p masuk arkib dulu..pastu tersesat kat spam...tu yang tau2 berderet orang pm tapi tuan rumah tak jawab2..

Terima kasih sangat2 kalau uols sudi like page saya ye..


Tuesday, July 12, 2016

ARRAYYAN MIKHAIL BIN MAZRUL KHUSAIRI

Dengan penuh rasa kesyukuran kepada Allah SWT..aku nak perkenalkan satu2nya hero aku yang skunk ni suka gigit orang. Kita nak gomol dia..tp belum sempat..dia yg gomol kita dulu..yang suka tarik rambut mama..pastu gigit hidung sambil airliur meleleh2 kuar non stop..

Perangai dia yang dah nak masuk 6 bulan ni boleh tahan juga la..makin lasak plak tu..suka sangat golek2 macam Dil To Pagal Hai..letak atas tilam..sekejap je dah lepas ke dinding...dah berapa kali terhantuk tapi aku buat macam tak nampak je..dia pandang aku muka nak nanges...tp aku bt releks je...terus tak jadi nak nanges...

Mangsa yang sering dibuli oleh Airis Nadia. Dari lahir sampai skunk..tp bila Rayyan dah besar sikit ni perasaan sayang seorang kakak kepada adiknya tu dah nampak sikit..

Semoga lahirnya membawa rezeki yang melimpah ruah sayang...Mama doakan semoga kamu sentiasa menjadi anak yang bertuah...berjaya didunia dan diakhirat..dan andai suatu hari nanti kamu jadi orang yang berjaya..sentiasalah berpijak dibumi yang nyata...jangan salah memilih jalan...dan jika terlajak..pulanglah dengan segera ke tempat asal..mama sentiasa akan memimpin kamu menuju ke arah yang sebetulnya. Kami semua sayang kamu...hensem boy mama!!

Nama : Arrayan Mikhail
D.O.B : 20 Januari 2016
Berat : 3.48kg
P.O.B : PPUKM

Tinggal sekejap je..rindu sangat2

Hobi dia mmg suka gigit plastik..





 Airliur meleleh sebab mama tak dpaat makan kupang masa mengandung







Monday, July 11, 2016

Kembali

Assalamualaikum....

Jangan ditanya kemana aku menghilang. Tahun 2016 ini memang hidup tersangat complicated. Macam2 ada...Tapi bukan semua benda aku boleh share ngan orang kan...Yang paling penting, suami, anak2 dan keluarga tetap berada disisi saat susah dan senang..Itu je yang paling penting..

Ok...dah nak masuk tahun baru pun. Aku baru nk update blog yang dah lama aku tinggalkan...Bukan aku tak buka langsung tau...tapi bila pandang keyboard je..mood menulis tu terus hilang...Tak tahu nak mulakan dari mana..

Hari ini kita story satu2 ye..

Memula...alhamdullilah...anak aku yang ke - 4 dh nak masuk 6 bulan usianya. walaupun pregancy yang ke -3 takda rezeki tapi aku redha..harap2 dia tunggu aku kat sana..sebab aku tetap ingat dia yang tak sempat aku peluk cium tu...

Oleh kerana  tuntutan kerja dengan keluarga...so, dengan rasminya kami decide untuk menutup IHG...duit boleh cari..yang penting anak2 dapat rasa kasihsayang mak ayah..selama ni pun...celik mata cari duit sampai ke subuh...walaupun apa yang mereka nak aku dapat belikan..tp dapat tengok dari mata diaorang...masing2 rindu nak spend time bersama2...*terharu...

Skunk hidup aku lebih tersusun...pagi pergi keje..ptg balik amik anak2..boleh lepak2..gaduh2...boleh tengok anak2 buat kerja sekolah...kalau dulu..memang xsempat..semuanya papa dia yang uruskan..aku balik pukul 12 malam..anak2 dah terbongkang tidur..

Itu je nak cter..sebab nak p bersihkan mana yg patut dulu..dah naik semak samun dah blog ni..nak p intai2 mana tau boleh tukaq wajah baru ke..kasi ceria sikit...

Apapun Selamat Hari Raya Semua..Maaf Zahir Dan Batin.

Sunday, May 10, 2015

Sweet 7th Nur Allesya


Alhamdullilah...Dah besar anak dara mama. Dah 7 tahun pun...Semoga berjaya dunia akhirat. 

05052015..macam biasa la..kitaorang punya celebration simple je..Aku memang xpernah nak buat besday party pun...pertama sebab aku sibuk..kedua sebab aku xnak ajar diaorang celebrate cara camtu.  Pengsan aku..bulan 5 buat party..bulan 7 nak buat lagi..Yang paling penting..aku nak diaorang hidup cara yang sederhana. Biar simple2 je..alas kadar..janji moments tu yang selalu menjadi kenangan...

 Gigih sangat aku beli kek kat Pandan Indah pastu bawa balik dengan motor...Memang tiap2 tahun camtu..Sebab sejarahnya mula2 duduk Langat...nak pergi kedai beli kek..Kedai kek tutup..hahahaha..

Tapi tahun ni aku terlupa plak yang Hulu Langat dah ada Secret's Recipe. Takpalah..buat syarat je kek tu..makan pastu semua pandang je..


Rezeki dari Allah SWT..dapatlah kitaorang berkumpul makan sate malam tu. Sedap! Serious...sebab perut aku lapar @ sate dia sedap aku xpasti..tapi memang aku yang sebat semuanya..

Hadiah tahun ni..simple..aku beli last minit. Keje xbanyak pun...main yang banyak..pastu terlupa..Tapi oklah dari xdakan..Tanda ingatan dan kasihsayang dari papa & mama..


Nur Allesya & Nur Airis

Kakak punya besday, Ayish yang sibuk nak suprise...Kakak xdapat hadiah lagi..dia yang sambar dulu...Alahai anak2...

 Sorang muka panjang ke bawah..sorang muka empat segi..hahaha

 Salah tuan kek ni..Xpa sayang..nanti mama beli kek untuk Airis plak ye..kesian dia..dah 3 tahun sambut besday time bulan puasa walaupun tuannya tak puasa pun...hehehe

 R.I.N.D.U

  (",)

 Cepat je masa berlalu..sedar2..anak dah besar..
Tua dah aku kan...
*tetibasentap*


Tshirt dari PapaMama..Pastu colour pensil dari PapaMamaAiris..
Hepi Besday Sayang

 Tengok perangai Ayish....

Doa mama sentiasa mengiringi perjalanan hidupmu anak2...
Jangan bergaduh...Jangan ada sikap irihati..Berbaik2lah sesama kamu...
PapaMama sayang kamu berdua...
Semoga berjaya
*Bidadarikecil*
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 *V*

 Hari lahir kakak..dia dapat juga....Besday girl xpakai pun lagi bajunya...dia dah rasmi dulu...
Ayish...ayish...

Sunday, April 26, 2015

Paracord Military Bracelet




Salam jumaat uols...hari ni aku nak perkenalkan satu lagi page terbaru dari kitaorang..Sape nak tengok FB, pergi je kat sini ----------> Paracord Military Bracelet

Meh aku terangkan sikit apa tu Paracord Bracelet ni...

Sebenarnya Paracord ni tali.
Tali yang askar US gunakan untuk survival masa operasi. Semua unit guna tali ni. Kalau yang udara..inilah tali buat payung terjun..kalau kat darat inilah tali yang diaorng gunakan untuk panjat gunung. Buat khemah..Macam2 lagi la..

 Ini contoh dia...ada gambar beruang tu bukan untuk ajak beruang main2 tali....tapi itu guna untuk elakkan dari barang tu beruang amik & makan. Sebab tali ni mmg kau kunyahlah camna tu...xputusnya...

Luar nampak halus..tapi dalam tali tu ada lagi 7 tali kecil yang susah nak kerat.

So, baru masuk malaysia...nak beli pun mahal juga la..jadi kiraorang amik kesempatan yang ada ni buat Paracord Military Bracelet.

Corak paracord ni ada 100 jenis. Nama dia memang aku tak ingat..tapi kalau customer nak...InsyaAllah kami boleh buat.

Meh kita tengok contoh2..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
*V*




Ini buat khas untuk penyokong Ultras PDRM..Iaitu untuk penyokong kelab bolasepak "The Cops".. 
Tali yang putih tu special sikit..Glow In The Dark..So, bila malam dia bertukar jadi hijau flourescent.
Tapi kalau sape2 suka..boleh je tenpah...InsyaAllah tak kena samannya..








Yang dalam gambar ni sebenarnya semua tempahan pelanggan. Ini gelang custom made...sape yang berminat nak beli boleh order...ukur tangan pastu bank in duit..kena tunggu 2 hari baru siap. Kena bagi tau awal2 sebab sat g ada yg kata kami menipu. Bank in duit..barang xhantar2...bukan camtu ye uols..kalau ada yang dah siap, ukuran tangan sama yang tu memang terus pos je...kalau xda..kitaorang buatkan...


Mama asyik sangat baut benda ni...Sedap je Ayish habiskan sebatang lipstik aku...Pastu releks je datang dengan muka tak bersalah...Habis cermin tingkap kena conteng..Adoiii ayish.....Pening mama dibuatnya



 Close up sikit latest design yang baru je aku siapkan...suka buat benda2 camni..release tension sebenarnya

Ini yang laki aku siapkan. Tali corak askar tu memang femes giler..sekejap je habis..semua nak bracelet kaler tu...Takpa..kami layankan je...Thanks pada yang support..

Berminat boleh call no ni..


|
|
|
|
|
|
*V*