Sunday, October 10, 2010

Kenderaan jenis apakah ini??susah nak control..




Allesya memang suker kalau G mana..jumpe mainan..selalu kalau petang aku bawa dia round briged naik motor pun..memang mata ngan tangan tak pernah miss tunjuk playground yang barang2 dia dah nak luruh tu..

One day aku G la Tesco Extra..time tu aku G amik mak kat Pekeliling..*mak i datang tau (",)..mak ajak G shopink softlan tesco..hahaha..maklumlah kampung i takda Tesco..tetiba Allesya ternampak plak keta control yang tengah bersusun bebanyak tu..kaki tangan semua dah gatal2..tak bleh dok diam..mulut bising jer.."mama nak naik"..aduhai..i mana reti nak control benda alah tu..silap2 tertonggeng ker..terlanggar cermin kedai ker..tak pasal2 terbang macam superman..

They all memang sengaja pamerkan benda alah ni terang2 supaya mak ayah terkena..anak2 plak kalau tengok keta ni memang sanggup guling2 nak naik..tak bagi naik nanti orang kata mak bapak taik idung masin plak..kedekut sangat kan...

Tok dia dengan senang ati offer nak sponsor naik..huhuhu..puas i tipu kata keta tu Tok Shai punya *benda yang paling Allesya takut..dia imagine benda yang buruk2 jer bila aku sebut Tok Shai tu..tapi akhirnya dah selamat duduk dalam keta yang dia pilih sendiri..5 hinggit..jalan 15 minit..

Memula i pun buat2 la pandai nak control benda tu..gila punya susah..tayar dia kejap ke kanan..kejap ke kiri but tak gerak2 pun..agaknya akak yang jaga keta tu kesian tengok i terkial2..entah2 dia siap kutuk i lagi.."apalah mama dia ni..teruk btul..keta yang senang macam tu pun xbelh control..sekolah ke tidak minah ni?"..i agak je la kan sbb i tengok dia pandang i semacam jer..


Masih belum bergerak bila mama yang control

Yang Allesya plak dah jeles tengok budak cina kat sebelah tu dengan senang ati meneruskan perjalanan mengelilingi Tesco tu sedangkan dia masih kat tempat yang sama..sori la sayang..mama lemah sikit benda2 macam tu..dulu time amik engineering..lecturer mama tak ajar camner nak control keta..yang dia ajar control engine + machine jer..

Cian Allesya..orang lain dah puas jalan2..dia still kat situ

Last2 i fed up..i pandang jer muka akak tu minta simpati..dan dia amat2 la memahami..dia pun offer diri nak controlkan keta tu..yes!yes!yes!..thanks la..pastu i pun rest aje la kat tepi..siap baca paper lagi..yang dia dok follow keta Allesya..mak i bising bila tak nampak cucu dia..kot2 la kena culik ke..hilang ke..i gelabah la jap..betul juga kan..ikut suker jer baca paper padahal anak entah G mana..

Hehehe..akhirnya ada orang tolong i control benda alah ni..thanks..

Tapi alhamdullilah..Allesya selamat pergi & selamat balik...next time kalau nak naik benda2 macam tu..makesure Papa ada tau..setakat nak naik keta goyang2 tu..anytime i leh bagi..kalau nak naik keta yang Allesya duduk jer..orang lain control..i memang tak pandai..kalau ada competition untuk main keta control macam tu..sure i akan dapat tempat yang tercorot sekali..

2 comments:

  1. hee..so mak pun kena belajar lah

    ReplyDelete
  2. Kak yan..payahlah nak control keta tu..maklumlah kecik2 dulu susah..mana pernah main benda2 tu..ari tu G The Curve Allesya naik dh keta tu..Papa dia yg control..saya tgk jer..

    ReplyDelete